Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Η Πυροσβεστική διασώζει σκύλο από ποτάμι

Η Πυροσβεστική διασώζει σκύλο από ποτάμι

Κι ένα καλό νέο!

Η συγκεκριμένη αδέσποτη φάτσα διασώθηκε χθες ΜΕΣΑ από ποτάμι που καταλήγει στον Κηφισό, στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Καθόταν και περίμενε βοήθεια σε ένα ανάχωμα με κλαδιά, κοιτώντας με απορία το νερό να περνάει από μπροστά του ορμητικά αλλά και εμάς από ψηλά που του μιλούσαμε ώστε να νιώθει ότι υπάρχει και έρχεται βοήθεια.

Η Πυροσβεστική όχι απλά δεν καθυστέρησε, αλλά ανταποκρίθηκε όσο πιο άμεσα μπορούσε, μετά από κλήση μας στις 10:37 στο κέντρο τους.

Συγχαρητήρια για την άμεση επέμβαση των πυροσβεστών από τον 10ο Σταθμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι, εν μέσω βροχής και άλλων δυσκολιών κατά το έργο τους, κατάφεραν να τον ανεβάσουν χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά από το ποτάμι.

Αν και έτρεμε από το κρύο και τον φόβο, μας ακολούθησε με τη βοήθεια μιας κονσέρβας!! Τον στεγνώσαμε, τον ταΐσαμε, του δώσαμε νερό και τον αφήσαμε ελεύθερο να διαλέξει αν θα παραμείνει στον χώρο μας. Δυστυχώς, ο νεαρός έφυγε μετά από αρκετή ώρα, μάλλον για να αναζητήσει την παρέα του, ποιος ξέρει; Πάντως, σε περίπτωση που επιστρέψει, θα τον περιμένει ένα πιάτο φαϊ απ' όλους μας και ένα μπολ με καθαρό νερό για να σβήσει τη δίψα του.

Άλλος ένας φίλος μας γλίτωσε τον θάνατο από πάρα πολύ κοντά.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Γιώργος Πέτρος Βαϊου

Μέλος της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας