Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Σκοτώνουν τ' αδέσποτα για να έρθουν τουρίστες

Η οργανωμένη εξόντωση των αδέσποτων ζώων στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας στο Παράλιο Αστρος της Αρκαδίας, έλαβε φέτος πρωτοφανείς διαστάσεις.

Στη πλατεία, στη παραλία και στους δρόμους του Αστρους εδώ και ένα μήνα βρίσκονται πτώματα δηλητηριασμένων ζώων στα οποία εφαρμόστηκε η μέθοδος της «ζωο-κάθαρσης» από τους μανιακούς δολοφόνους, δήθεν άγνωστους.


Οι φιλόζωοι της Κυνουρίας είναι ανάστατοι, μας κατήγγειλαν δε με λεπτομέρειες το οργανωμένο και επαναλαμβανόμενο κάθε καλοκαίρι έγκλημα. Η ευθύνη της προάσπισης της ζωής των ζώων της περιοχής ανήκει στον δήμο, ο οποίος σύμφωνα με το νέο νόμο (4039/2012) υποχρεούται να διαθέτει κατάλληλο χώρο και να συλλέγει και φροντίζει τα αδέσποτα ζώα, προστατεύοντάς τα από τις εγκληματικές διαθέσεις οποιουδήποτε ψυχικά διαταραγμένου.


Σύμφωνα με πληροφορίες των μελών μας στην περιοχή, οι φιλόζωοι προσπαθούν με κάθε μέσο να προστατέψουν όσα ζώα μπορούν, προκειμένου να τους σώσουν τη ζωή, διερευνώντας ταυτόχρονα τις συνθήκες θανάτωσής τους και αγωνιζόμενοι για τον εντοπισμό των ενόχων.


Καλούμε τον Εισαγγελέα της περιοχής κάνοντας χρήση του νέου νόμου να απαλλάξει τις πόλεις της δικαιοδοσίας του από την οργανωμένη δράση των εγκληματιών, πολλοί από τους οποίους νομίζουν ότι θα αυξήσουν το τουριστικό τους εισόδημα εξοντώνοντας τα ζώα.

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά από τις δημοσιεύσεις που θα ακολουθήσουν, η πτώση του εισοδήματός τους από την τουριστική δραστηριότητα θα είναι σημαντική. Φέτος το καλοκαίρι θα το σκεφτούν πάρα πολύ καλά αν θα ξαναεγκληματήσουν. Με την κατάλληλη αρνητική δημοσιότητα για τον τόπο τους θα ψάχνουν να βρούν τουρίστα με το τουφέκι.


Τέλος η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία με ευθύνη της θα συσπειρώσει όλα τα μέλη και τους φίλους της στη Πελοπόννησο για να βοηθήσουν την Κυνουρία να απαλλαγεί απ' αυτό το φρικαλέο φαινόμενο.

Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος σ' αυτή την εκστρατεία προάσπισης της ζωής, τους καλούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας.

www.filozoiki.gr , e-mail: info@filozoiki.gr τηλ. 210-6020.202

πηγη: Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, zoosos.gr