Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Καλύτερες μέρες για τα αδέσποτα της Ουκρανίας

Καλύτερες μέρες για τα αδέσποτα της Ουκρανίας
Η Ουκρανία δεσμεύτηκε ότι θα σταματήσει τις δολοφονίες των ζώων
Σεβασμό στο UEFA προτείνει η επίσημη ιστοσελίδα. Όμως οι ακτιβιστές παγκοσμίως έχουν άλλη άποψη περί σεβασμού, αφού η Ουκρανία έχει σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες αδέσποτους σκύλους με βασανιστικές μεθόδους τον τελευταίο καιρό, για να «καθαρίσουν» οι δρόμοι για το UEFA.

Οι ακτιβιστές από όλο τον κόσμο, ξεσηκώθηκαν και πίεσαν την UEFA αφού οι αρχές τις Ουκρανίας αγνόησαν κάθε έκκληση για ανθρωπιστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η Γερμανία πρότεινε τη δημιουργία κυνοκομείων, στην Αγγλία μποϋκοτάρουν το UEFA ενώ η οργανωτική επιτροπή, αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της άμεσης απαγόρευσης του κυνηγιού των αδέσποτων σκύλων και παράλληλα πιέζει από τον Νοέμβριο τις αρχές και προσβλέπει στην επιτυχή εφαρμογή κάποιου προγράμματος.

Η UEFA επικοινώνησε επανειλημμένως με τις Ουκρανικές Αρχές, ζητώντας τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την ανάπτυξη προγραμμάτων που σέβονται την αξιοπρέπεια των ζώων. Επίσης έκανε μια δωρεά σε Φιλοζωική Οργάνωση, χρηματοδοτώντας τις δραστηριότητες της και έχει ενεργήσει ως σύνδεσμος μεταξύ των ειδικευμένων φορέων προστασίας των ζώων και των αρχών, ώστε να επιτρέψουν να βρεθούν κατάλληλες λύσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή.


Μετά από πολλές συναντήσεις της UEFA και των ουκρανικών αρχών, ο Υπουργός Περιβάλλοντος της Ουκρανίας Michola Zlochevsky, ανακοίνωσε επίσημα την άμεση απαγόρευση της θανάτωσης των αδέσποτων σκύλων. Οι ουκρανικές αρχές έχουν ενημερωθεί πως θα πρέπει να οικοδομηθούν καταφύγια ζώων και όσα δεν μπορούν να παραμείνουν εκεί, θα πρέπει τουλάχιστον να στειρώνονται πριν επανενταχθούν.

Νέοι νόμοι θα εγκριθούν σύντομα, για να γίνει υποχρέωση των δημάρχων της πόλης, η επιβολή αυτών των νέων κανονισμών, οι οποίοι αν δεν τηρηθούν θα έρχονται αντιμέτωποι με ποινική δίωξη.

Η Οργάνωση Naturewatch ευχαρίστησε τον πρόεδρο της UEFA Michel Platini, για την χρήση της επιρροής του στο θέμα του θανάτου των ζώων από τις αρχές της Ουκρανίας και παρακαλεί όλους τους οργανισμούς να σταματήσουν την πίεση προς την UEFA.

Διαβάστε εδώ το γράμμα:

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/uefaorg/General/01/73/05/50/1730550_DOWNLOAD.pdf



πηγή: Pets.gr,
Μαρίνα Λυμπεροπούλου