Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Εγκλημα στη Δυτική Αχαία

Εγκλημα στη Δυτική Αχαία

Με τον χειρότερο τρόπο δολοφονήθηκε ένα αδέσποτο σκυλάκι στις 6/2/12 σε κτήμα στο δρόμο Ζαπετέικα -Πετροχώρι στη δυτική πλευρά του νομού Αχαίας.

Βρέθηκε απαγχονισμένο, δεμένο με σύρμα και κρεμασμένο από μια ελιά κοντά σε πυλώνα της ΔΕΗ της περιοχής. Μετά από καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα η ασφάλεια Πάτρας κάνει προκαταρκτική έρευνα για το γεγονός για το οποίο έχει καταγγελθεί ως δράστης ένας βοσκός της περιοχής, που κατάγεται από το χωριό Πετροχώρι του Δήμου Δ. Αχαίας.

Οπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής η απεχθής πράξη συνέβη γιατί ο βοσκός θεώρησε ότι το αδέσποτο σκυλάκι ενοχλούσε τα πρόβατά του, τα οποία βοσκούν αυθαίρετα χωρίς τη συναίνεση των ιδιοκτητών σε κτήματα της περιοχής.

Πολλοί φιλόζωοι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν οτι σωματείο που θέλει να εμφανίζεται ως ζωοφιλικό και εδρεύει στη Πάτρα, παρόλο που του ζητήθηκε να συνδράμει στο έργο της αποκατάστασης του δικαίου και της αλήθειας αδιαφόρησε πλήρως!

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο γεγονός και ζητά από τις αρμόδιες αρχές και τον Εισαγγελέα της περιοχής να παρέμβει, όπως έχει καθήκον κατά τον νόμο 4039/12. Δηλώνει δε ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος σε όλη του την έκταση, για να προλάβει τυχόν επανάληψη αυτών των εγκλημάτων από τον ίδιο ή άλλους δράστες.