Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Πυροσβέστης έδωσε το φιλί της ζωής σε σκύλο

Πυροσβέστης έδωσε το φιλί της ζωής σε σκύλο
Τη ζωή ενός σκύλου έσωσε ένας πυροσβέστης της Υπηρεσίας στο Σαντιάγο στη Χιλή, κάνοντάς του τεχνητές αναπνοές, έπειτα από τη διάσωσή του από φλεγόμενο κτίριο.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε τηλεφώνημα, από 82χρονη, της οποίας το σπίτι, άρπαξε φωτιά, λόγω ηλεκτροπληξίας που προκλήθηκε από συσκευή θέρμανσης.

Όταν οι πυροσβέστες ανέβηκαν στο σπίτι βρήκαν μέσα τη γυναίκα και τρία σκυλιά. Ένα από αυτά δεν έφερε εγκαύματα, αλλά η καρδιά του είχε σταματήσει, πιθανότατα από τους καπνούς και τις αναθυμιάσεις.

Ο 27χρονος David Bravo πήρε το σκυλί αγκαλιά και βγήκε στο δρόμο. Μέτα από πέντε αγωνιώδη λεπτά κατάφερε να τον επαναφέρει κάνοντας του μαλάξεις στο στήθος.

"Ανήκω σε μια μονάδα διάσωσης. Προτεραιότητά μας είναι να σώζουμε ζωές, τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων. Μπήκα στο σπίτι και είδα το σκυλί στο πάτωμα. Δεν ανέπνεε. Φαινόταν νεκρό. Το πήρα μαζί μου έξω. Δεν δίστασα. Δεν πίστευα ότι το σκυλί θα μπορούσε να με δαγκώσει, έτσι άρχισα να του δίνω το φιλί της ζωής" δήλωσε ο Bravo.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:
http://www.dailymotion.com/video/x12ek01_chilean-firefighter-reanimating-a-dog-rescued-from-a-fire_news#from=embediframe

(Πηγή: Digitaljournal.com)