Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Σοβαρή καταγγελία στην Άνδρο

Σοβαρή καταγγελία στην Άνδρο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : Σε απίστευτη δυστυχία βαρελόσκυλα στην Ανδρο

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία έγινε αποδέκτης σοβαρής καταγγελίας σήμερα και έκτοτε συνεργάζεται για την έρευνα και επίλυση του προβλήματος.
Ο Α.Χ., έλληνας φιλόζωος τουρίστας, βρέθηκε στο χωριό Άνω Πιτροφός Άνδρου και έπεσε επάνω στο φοβερό και πλέον απαγορευμένο δια νόμου φαινόμενο διατήρησης μεγάλου αριθμού δεμένων μονίμως βαρελόσκυλων σε κτήμα. Επί μέρες παρακολουθεί και προσπαθεί να βοηθήσει τα πλάσματα αυτά, βάζοντας καθημερινά νερό και φαγητό στα άδεια δοχεία τους.

Ταυτόχρονα κάλεσε και κατήγγειλε το γεγονός στον τοπικό αστυνομικό σταθμό Χώρας και Γαυρίου και διαπίστωσε ότι ήταν ενήμερη και η αστυνομία για το θέμα εδώ και δύο χρόνια.

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία έλαβε και φωτογραφίες από τον Α.Χ. και ξεκίνησε τις διαδικασίες με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι διαπιστώθηκε ευαισθησία συγκεκριμένου αστυφύλακα που έχει ασχοληθεί πολύ σοβαρά με την υπόθεση.
Πράγματι, η γραφειοκρατική διαδικασία και η αλλαγή του νόμου για απαγόρευση της διατήρησης δεμένων σκύλων δια βίου σε βαρέλια (από τον Φεβρουάριο '14) και οι σοβαρές κυρώσεις, καθηστέρησαν την έως τώρα άμεση και αποτελεσματική λύση και βοήθεια στα ζώα αυτά. Αφού οι εισηγήσεις και το αίτημα προς τις υπηρεσίες προηγήθηκαν της τροποποίησης του νέου νόμου για τα βαρελόσκυλα.
Πάντως, μας ενημέρωσαν ότι είχε κληθεί προ καιρού και η κτηνίατρος κα Δελούδου, προκειμένου να προβεί σε ενέργειες και συστάσεις προς τον απαράδεκτο κάτοχο των δυστυχισμένων σκυλάκων, τον έλεγχο της υγείας τους κλπ, ενώ είναι ήδη ενήμερη και η Υγιειονομική Υπηρεσία στη Σύρο.
Ο καταγγέλων Α.Χ. μας είπε ότι από τις φωτογραφίες δεν αποτυπώνεται σε όλη την έκτασή του το πρόβλημα και η δυστυχία των ζώων, που δεν είναι δύο αλλά πολλά περισσότερα, απλώς δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στα πιο μέσα σημεία και στα άλλα σκυλάκια που γαύγιζαν απελπισμένα εκλιπαρώντας τη λύτρωση.

Σημειώνεται ότι ο κάτοχος αυτών των ζώων, σύμφωνα με δηλώσεις των γειτόνων, έχει κάποια πνευματική καθυστέρηση. Μαζεύει εδώ και πολλά χρόνια ό,τι ζώο βρίσκει και το μετατρέπει σε βαρελόσκυλο και γενικά πρέπει η περίπτωσή του να αντιμετωπιστεί σοβαρά και εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος, οι κυρώσεις και η αφαίρεση δια παντός κάθε σκύλου που βασανίζεται στα χέρια του. Είτε από άγνοια, είτε από έλλειψη λογικής και νοημοσύνης ή από οτιδήποτε άλλο λόγο (ίσως φύλαξη του χώρου), προκαλεί τον φοβερό βασανισμό τους.

Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και θα σας ενημερώνουμε σχετικά.