Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Θα προσπαθήσω μ' ένα βλέμμα το ευχαριστώ...

Θα προσπαθήσω μ' ένα βλέμμα το ευχαριστώ...

Ηρθε η ώρα που έβαλα το βλέμμα μου να σας "μιλήσει". Κι ένιωσα την ανάγκη να σας πω για μένα και τους άλλους σαν εμένα, ένα τεράστιο ευχαριστώ για πολλά. Όπως...

* Τα φάρμακα, τα καλούδια και τις προσφορές σας για το καλό μας. Αυτά τα πολύτιμα που φτάνουν ως εμάς, απο τα στερήματα ή τα περισσεύματά σας, για ν' αφήσουμε πίσω μας τη δυστυχία των δρόμων και πόνων.

* Εκδηλώσεις χαράς, κινητοποιήσεων, κοινοποιήσεων, μοιράσματος, ταρακουνήματος της κοινωνίας και της ανθρώπινης ματιάς πάνω μας, που κάνετε όλοι μαζί, για την αξιοπρέπειά μας.

* Για τα σπίτια που ψάχνετε ή που βρήκατε να μπούμε..!! Κι αυτό ξέρουμε οτι είναι το δυσκολότερο για εσάς και το μαγικότερο για εμάς.

* Για την αλλαγή που προκαλείτε αγωνιζόμενοι μόνοι σας ή με πολλούς κι ενωμένους, που οργανώνουν τη νίκη της παραπεταμένης ζωής μας, σε εξυψωμένη, αξιόλογη, δίκαιη. Ούτως ή άλλως λίγο ζούμε σε σχέση με τον άνθρωπο, ας είναι αυτό το σύντομο, γλυκό, καλό και πάντα με όλη μας την αγάπη, ευγνωμοσύνη και πίστη, σε όποιον μας το προσφέρει.

* Για το ότι "έχετε πιάσει" το νόημά της ψυχής μας. Εμείς, εσάς που μας αγαπάτε ή μας αποκτάτε, σας έχουμε πάνω κι απ' τη ζωή μας. Πείτε το δυνατά να το ακούσουν όλοι, όσοι το αγνοούν. Δυστυχώς αυτό εμάς η φύση μας το απέκλεισε. Βρήκε όμως άλλους δυνατότερους τρόπους να "μιλάμε".

* Για όλα λοιπόν, όσα οι ανήμπορες και ανύπαρκτες δικές μας λέξεις αδυνατούν, βάζουμε βλέμμα, βάλτε τις και γράψτε τις, εσείς. Απ' την ουρά μας ως τα μάτια μας κι απ' τη καρδιά μας ως τη καρδιά σας, στέλνουμε το γραπτό μας μήνυμα: Σας λατρεύουμε, σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε. Over...!!

(για την αντιγραφή Λιάνα Αλεξάνδρη)