Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Ο χάρτης της ντροπής

Ο χάρτης της ντροπής

Τα περισσότερα καταγγελθέντα περισταστικά βασανισμού, κακοποίησης ή θανάτωσης ζώων καταγράφονται στην Αττική και την Κρήτη.

Τα στοιχεία προέρχονται από στοιχεία της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης (Τμήμα Αστυνόμευσης και Τουρισμού) και αφορούν το 2013 και το πρώτο εξάμηνο του 2014. Διαβιβάστηκαν στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη για την αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών και τις ενέργειες των υπηρεσιών.

Καταγγελθέντα περιστατικά 2013:

Αττική: 99
Θεσσαλονίκη: 29
Αν. Μακεδονία-Θράκη: 32
Β. Αιγαίο: 17
Δ. Μακεδονία: 12
Ήπειρος: 12
Θεσσαλία: 24
Κεντρική Μακεδονία: 53
Δυτική Ελλάδα: 45
Ιόνια Νησιά: 21
Κρήτη: 102
Ν. Αιγαίο: 19
Πελοπόννησος: 39
Στερεά Ελλάδα: 26

Καταγγελθέντα περιστατικά 2014:

Αττική: 107
Θεσσαλονίκη: 23
Αν. Μακεδονία-Θράκη: 23
Β. Αιγαίο: 14
Δ. Μακεδονία: 10
Ήπειρος: 17
Θεσσαλία: 26
Κεντρική Μακεδονία: 55
Δυτική Ελλάδα: 29
Ιόνια Νησιά: 20
Κρήτη: 79
Ν. Αιγαίο: 21
Πελοπόννησος: 39
Στερεά Ελλάδα: 32

Τα περιστατικά στην Αττική παρουσιάζουν αυξητική τάση.

Να σταματήσει η κακοποίηση των ζώων

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων στις 4 Οκτωβρίου, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία απευθύνει κάλεσμα μέσω της πλατφόρμας avaaz για τη συλλογή υπογραφών σε ένα ψήφισμα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ζώων.

Στόχος είναι να ξεπεραστούν οι 100.000 υπογραφές, οι οποίες, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, θα παραδοθούν στον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και στον πρόεδρο της Βουλής.

Αίτημα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, έτσι ώστε τα ζώα να προστατεύονται από την κακοποίηση φαινόμενο που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που παρατίθενται παραπάνω.


Υπογράψτε εδώ:


https://secure.avaaz.org/el/petition/Proedro_tis_Voylis_ton_Ellinon_kEyaggelo_Meimaraki_Telos_stin_kakopoiisi_ton_zoon_Nai_stin_Anatheorisi_toy_Syntagmatos/?aPeItib

πηγή: http://tvxs.gr