Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Υιοθετήθηκε ο Χάτσικο της Κομοτηνής

Υιοθετήθηκε ο Χάτσικο της Κομοτηνής

Ο Χάτσικο, ο σκυλάκος που τον περασμένο Μάρτιο αναζητούσε για μέρες τον κηδεμόνα του - ο οποίος όπως αποδείχτηκε κείτονταν νεκρός στο σπίτι του - σήμερα απέκτησε ξανά οικογένεια. Τον υιοθέτησε η Σίσση η οποία ταξίδεψε από την Αττική μέχρι την Κομοτηνή για να τον δει και να διεκδικήσει την αγάπη του. Και τελικά τα κατάφερε.

Σήμερα το μεσημέρι ο Χάτσικο που έγινε Χάτσι ταξίδεψε μαζί με την Σίσση όπως μας εξήγησαν οι εθελοντές της Φιλοζωικής Κομοτηνής μέχρι το σπίτι τους στη Δάφνη της Αττικής. Φυσικά πριν την αναχώρηση του τοποθετήθηκε τσιπ, υπογράφτηκε το συμβόλαιο υιοθεσίας αλλά έγιναν και τα απαραίτητα ψώνια.


Η ιστορία του

Στο κλουβί του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής ζούσε μόνος του από τον περασμένο Μάρτιο ο Χάτσικο, ο σκυλάκος που μάταια ανέμενε επί μέρες τον νεκρό κηδεμόνα του να εμφανιστεί.

Το ζώο εντοπίστηκε αρχικά να περιφέρεται στην Κομοτηνή στην οδό Ορφέως. Κυκλοφορούσε μεταξύ της πιάτσας τον ταξί και του Σταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ κοιμόταν πάντα δίπλα σ' ένα μπλε Renault Clio.

Για τον σκύλο ενημερώθηκε από περίοικους η Φιλοζωική Κομοτηνής και από τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος εντοπίστηκε ο κάτοχος του αυτοκίνητου, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.

Ο σκύλος όπως διαπιστώθηκε καθημερινά διένυε την απόσταση από το σπίτι του έως την οδό Ορφέως στο κέντρο της πόλης αναζητώντας τον δικό του άνθρωπο. Τελικά η Φιλοζωική Κομοτηνής κατάφερε να πιάσει το ζώο και να το φροντίσει.

Τότε η ιστορία του σκύλου που ονόμασαν Χάτσικο - το όνομα του σκύλου πρωταγωνιστή μιας κινηματογραφικής ταινίας η οποία βασίστηκε σε αληθινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Ιαπωνία - είχε γίνει ευρέως γνωστή και χιλιάδες ήταν εκείνοι που «ενδιαφέρθηκαν» για την τύχη του.

Όμως χρειάστηκε πολύς χρόνος για να βρεθεί εκείνη που θα τον υιοθετήσει.

φωτό: www.zoosos.gr