Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

4/10 έχουμε το Μνημόσυνο.
Κάποιοι το λένε και Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Αφιερωμένη σε 150.000 περίπου αδέσποτα πλάσματα στη χώρα μας, που αν τα ρώταγες πώς τα λένε θ' απαντούσαν "εγώ με λέω Κανένας, Τίποτας και Πουθενάς.."
Αυτό το βάφτισμα θέλουμε να πετύχουμε. Να τους εξασφαλίσουμε νονό. Να τους δώσει όνομα, υπόσταση, λαμπάδα ανάστασης, συντροφιά και ποιότητα ζωής.
Για τα εκατομμύρια όλων των άλλων ειδών που υφίστανται παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας τα πάνδεινα, πίσω απο κλειστές πόρτες ή στα πιο φανερά, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά δυστυχώς!
Λίγα μπορούν να γίνουν ή καταφέρθηκαν, με ενωμένες τις δυνάμεις ακτιβιστών και οργανώσεων, χρόνια τώρα. Σε πολλές περιπτώσεις εδώ και 40 χρόνια δράσης της και η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία προσπάθησε μαζί τους. Εγιναν όμως πολύ λίγα, σε σχέση με τους αστρικούς αριθμούς θυμάτων και την αστρονομική ποικιλία βαναυσότητας σε όλα σχεδόν τα είδη του πλανήτη.
Γι' αυτά, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για την αυριανή μέρα - μνημόσυνό τους, είναι ενός λεπτού σιγή και περισυλλογή.
Και ν' αναρωτηθούμε: Πόσο αγώνας άγονος είναι αυτός που έγινε και γίνεται;
ή μήπως μπορεί αν και αργός, να γίνει μακροπρόθεσμα πιο συνειδητοποιημένος παγκοσμίως; και κατά συνέπεια αποβεί πιο σωτήριος ή όσο γίνεται πιο ανώδυνος, πιο αποτρεπτικός και πιο προστατευτικός για τα θυσιαζόμενα, τρις-βασανιζόμενα όλης της γης.;;
Απο και μόνο για το Μικρό Ανθρωπάκι.

Λιάνα Αλεξανδρή

(** Η αφίσα είναι σε διεθνή γλώσσα λόγω του παγκοσμίου της ημέρας και του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε διεθνώς)