Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Εμείς, σε διακοπές θα είμαστε...

Εμείς, σε διακοπές θα είμαστε...

Φεύγοντας τον Αύγουστο για διακοπές, προσπαθείς να ξεχάσεις. Τα ανθρώπινα, τα διεθνή, τα καθημερινά. Ό, τι αποκαλούμε οι άνθρωποι προβλήματα. Μέσα σε αυτά και τα ζώα, που συνυπάρχουν μαζί μας σαν συντροφιές, σκιές, αθλιότητες.
Μπορεί να κλείσεις τα μάτια τον Αύγουστο. Πότε να ξεχνιέμαι σαν άνθρωπος και πότε να ξεχνάω αν πρόκειται γι' αυτούς που δεν ανήκουν στο είδος μου.
Τον Αύγουστο γεμίζουν οι παραλίες από ανθρώπους αναπαυμένους. Γεμίζουν και οι εθνικές από δεκάδες πτώματα αδέσποτων, που τελικά βρήκαν ανάπαυση από την άθλια μοίρα τους.
Γεμίζουν οι γειτονιές με ζώα που πήραμε το Πάσχα για να τα αφήσουμε το καλοκαίρι. Αυτά θα αναπαυθούν σύντομα με θάνατο από φόλα, δίψα, πείνα, αρρώστιες, αυτοκίνητα. Στο ενδιάμεσο θα πεθαίνουν κάθε στιγμή.

Εμείς σε διακοπές θα είμαστε.

Όλα τα ζώα που κάποτε είχαν έναν από μας και τα πέταξε στο δρόμο. Άντε γιατί βαρέθηκε. Άντε για κάποια παραλία.

Τα ζώα που θα δείτε στις διακοπές σας, είναι πλάσματα που ποτέ δεν διακόπτεται και δεν ξεκουράζεται ο σκληρός τους αγώνας. Το πρώτο είναι η επιβίωση, το δεύτερο να βρουν ανθρωπιά κι αγάπη, το τρίτο να μας θυμίζουν πως οι χιλιάδες περιφερόμενες αδέσποτες δυστυχίες είναι προϊόν μιας ανθρώπινης κοινωνίας που ποτέ δεν βασανίζεται, δεν σκοτώνεται, δεν πεινάει και δεν εγκαταλείπεται ΑΠΟ ΕΝΑ ΖΩΟ.

(Της Λιάνας Αλεξανδρή, δ/ντριας της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας-
Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, Αιχμές)