Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Βραβείο από την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης

Βραβείο από την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης

Βραβείο για την εξέχουσα φιλοζωική δράση και συμβολή του στο έργο της απένειμε η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία στον Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των αδέσποτων κυρίως ζώων σε έκτακτη ανάγκη. Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό, κοινωφελές, δεν επιδοτείται από το ελληνικό κράτος ή την Ε.Ε.. Διαθέτει Φιλοζωικό Κτηνιατρικό Κέντρο στην Αττική Οδό (περιοχή Αεροδρομίου-Σπάτων) και έναν κτηνιατρικό σταθμό στη Δυτική Αττική (τέρμα Αχαρνών), παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες με το εξειδικευμένο προσωπικό της. Διαθέτει δύο ασθενοφόρα αδέσποτων ζώων για συνεργασία περισυλλογής και ελέγχου γεννήσεων και υγείας των αδέσποτων με δήμους και οργανισμούς που συνεργάζεται.
Η ΕΦΕ συνεργάζεται με δήμους και άλλους οργανισμούς κοινής ωφέλειας (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Αττική Οδός κ.λπ.) για τα προβλήματα που έχουν με τα αδέσποτα. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης όσον αφορά στην περισυλλογή και στην περίθαλψη αδεσπότων ζώων.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, τον Πρόεδρο κύριο Κώστα Ζώη και το Διοικητικό της Συμβούλιο για τη βράβευση. Όπως ευχαριστούμε για τη μέχρι σήμερα συνεργασία για τα ζητήματα των αδεσπότων ζώων. Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης θα συνεχίσει τις προσπάθειες και σε αυτό τον τομέα, καθώς το σπουδαιότερο βραβείο για μας είναι η επιδοκιμασία των συνδημοτών μας».