Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Στο ΒΗΜΑ 25/10/20 για την κακοποίηση των ζώων

Στο ΒΗΜΑ 25/10/20 για την κακοποίηση των ζώων

Έρευνα για το ψυχογράφημα των βασανιστών ζώων καθώς και εκείνων που ηρωικά τα σώζουν.

-" Οι βασανιστές εκτονώνουν πάνω στα ζώα την κρυμμένη επιθετικότητα.

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως οι βασανιστές δεν θα προκαλέσουν κάποτε βλάβη σε ένα πλάσμα πιο αδύναμο, σε έναν ηλικιωμένο ή ένα μικρό παιδί. Για ψυχοσύνδρομο και διαταραχές προσωπικότητας κάνουν λόγο οι ψυχίατροι.

- "Οι ήρωες που σώζουν ζώα, όπως ο Γερμανός που πήρε τον, κακοποιημένο και βαριά τραυματισμένο σκύλο απ τον ιδιοκτήτη του, στα Χανιά και τον πήγε στον κτηνίατρο, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θέλουν δημοσιότητα", λέει η Λιάνα Αλεξανδρή, διευθύντρια της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας.

"Μάς φέρνουν πολλά κακοποιημένα ζώα. Καλούν την Αστυνομία οι γείτονες όταν διαπιστώνουν περιπτώσεις βασανισμού και πρέπει να πούμε πως η Αστυνομία πηγαίνει.

Υπάρχουν και εισαγγελείς ζώων που συμβάλλουν πολύ αποτελεσματικά. Οι βασανιστές από την εμπειρία μου όμως, δεν σταματούν, είναι αμετανόητοι. Και γι' αυτό κι εμείς πιστεύουμε πως πρέπει να γίνει κακούργημα ο βασανισμός και, το βασικότερο, να μην έχει εκ του νόμου δικαίωμα αυτός που κακοποίησε ζώο μια φορά, να ξαναέχει οιοδήποτε είδος ζώου."

*(Η νομικά κατοχυρωμένη δια βίου απαγόρευση απόκτησης κάποιου ζώου σε βασανιστές που καταδικάστηκαν, εφαρμόζεται ήδη στη Γαλλία και σε άλλες προηγμένες χώρες, μειώνοντας και αποτρέποντας σε μεγάλο βαθμό, βαρβαρότητες και βασανισμούς εις βάρος των ζώων.)

Ρεπορτάζ Αθηναίς Νέγκα