Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Έγκλημα στους Μολάους

Έγκλημα στους Μολάους

Έγκλημα (κατ' εξακολούθηση) στους Μολάους

Νεότερες πληροφορίες από τους Μολάους Λακωνίας αναφέρουν ότι οι θανατώσεις ζώων από "άγνωστους" φολατζήδες έχουν, δυστυχώς, λάβει ευρύτερες διαστάσεις εν μέσω πλήρους αδράνειας των τοπικών αρχών.

Όπως ήδη αποκάλυψε η ιστοσελίδα www.filozoiki.gr, περισσότερα από 10 γατάκια και αδέσποτα σκυλάκια δολοφονήθηκαν στην κωμόπολη στις 11 Σεπτεμβρίου. Χαρακτηριστκό για το θράσος των δραστών είναι ότι μερικά από τα γατάκια δηλητηριάστηκαν μέσα στους κήπους των σπιτιών στα οποία ανήκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους στο γειτονικό χώρο του εγκλήματος, υπάρχουν έντονες υποψίες για την ταυτότητα του δράστη ή της δράστιδος.

Το περιστατικό, όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες από την περιοχή, αποτελεί μόνο το τελευταίο κρούσμα σε σειρά αλλεπάλληλων δηλητηριάσεων ζώων που σημειώνονται ακατάπαυστα σε διάφορες γειτονιές των Μολάων. Οι βάρβαροι δράστες εξολόθρευσαν μαζικά ζωάκια και ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή καμιά ενέργεια εκ μέρους των τοπικών αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό των υπευθύνων, όπως ρητά επιβάλλει και η 4/8/2010 σχετική οδηγία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (3170/2003) όποιος φονεύει, βασανίζει ή κακοποιεί ζώα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι 6 μήνες ή/και με χρηματική ποινή 300-1.500 ευρώ.

Ωστόσο, παρά τις πρόνοιες του νόμου, εξαιτίας και της αδράνειας των αρχών σπανίως οι δράστες οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Έτσι, το αποτρόπαιο φαινόμενο της δηλητηρίασης ζώων συντροφιάς συνεχίζεται, τροφοδοτώντας και μια αρνητική δημοσιότητα και δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό με επιπτώσεις και στον τουρισμό.