Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Ένας γάτος, ένας γλάρος και το καλό θέατρο

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Πετάει ο γλάρος; Πετάει, βουτάει και «καίγεται» σε πετρελαιοκηλίδα.

Πεθαίνει ο γλάρος; Πεθαίνει ετοιμόγεννος και προλαβαίνει να αφήσει το γλαρόνι του. Πού; Στα χέρια ενός γάτου. Μπορεί να κλωσήσει και να δώσει ζωή στο γλαρόνι ένας γάτος; Μπορεί και παρα-μπορεί. Μπορεί o «λιμανίσιος», χοντρός γάτος με «βαρύ παρελθόν» και αμαρτίες επιβίωσης να τηρήσει λόγο και αξίες; Μπορεί και παρα- μπορεί. Αν αγαπήσει και συγκινηθεί όπως ο Ζορμπάς.

Μπορούν συμμορίες ποντικιών, γατιών και πλάσματα ενός υπόγειου σκοτεινού περιθωρίου να κάνουν τη διαφορά; Να αναπτύξουν σχέσεις σεβασμού και ν' ακολουθήσουν την ελπίδα του Ζορμπά ότι θα σώσει αυτό το ορφανό πουλάκι και κανείς δε θα τολμήσει να του κάνει κακό; Μπορούν και παρα-μπορούν. Όταν αλλάζει και κάνει το καλό ο γάτος, γιατί όχι κι εκείνοι.

Αυτά και πολλά ακόμα γίνονται στο θεατρικό έργο του Λουίς Σεπούλβεδα «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει». Έργο για μικρά και μεγάλα παιδιά με μεστό οικολογικό νόημα, σουρεαλιστική δύναμη και εξισορρόπηση της διαφορετικότητας με την ανάγκη όλων των ειδών να νιώσουν το ίδιο πράγμα. Αγάπη, ειρήνευση, ελπίδα.

Είδαμε τη θεατρική παράσταση και νιώσαμε την ανάγκη να μοιραστούμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας ως εκπρόσωποι περιβαλλοντικής Οργάνωσης με σκοπό την προστασία αδύναμων ειδών.

Εντυπωσιαστήκαμε, συγκινηθήκαμε και οφείλουμε να το πούμε. Ευχαριστούμε τον Νίκο Δαφνή για την πρόσκληση να είμαστε μαζί με την Greenpeace χορηγοί επικοινωνίας. Να επικοινωνήσουμε μαζί του το ίδιο μήνυμα ζωής και να επιτρέψουμε στα «γλαρόνια»-παιδιά να πετάξουν αύριο σε έναν κόσμο καλύτερο και δικαιότερο. Είτε σε πρώιμο στάδιο «Κάτω απ' τις Γέφυρες» με έργα κεντημένα με τα σημαίνοντα και τα σημαντικά, είτε πάνω απ' αυτές αργότερα, με περισσότερο αλτρουισμό και λιγότερη φιλαυτία. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές και μην το χάσετε!

To θέατρο προσφέρει έκπτωση στα μέλη της Φιλοζωικής και την παρέα τους. Τιμή εισιτηρίου για τα μέλη μας: 10 ευρώ (από 15 ευρώ).


Για την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία

Λιάνα Αλεξανδρή