Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει η Φιλοζωική

Τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει η Φιλοζωική

Πολλές φορές μας έχετε παραπονεθεί ότι δεν σας βοηθήσαμε εγκαίρως και δεν ανταποκριθήκαμε σε μια κλήση ή καταγγελία σας. Θέλουμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε για τις δυνατότητές μας.

Τι μπορεί:

 1. Να προσφέρει ευρείας κλίμακας κτηνιατρικές υπηρεσίες από εμπειρότατους κτηνιάτρους και σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές σε αδέσποτα και πρώην αδέσποτα ζώα.
 2. Να ασκεί πίεση και να συνεργάζεται με δημόσιες υπηρεσίες για την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των ζώων και την επίλυση σοβαρών ζητημάτων που τα αφορούν.
 3. Χρησιμοποιώντας την πείρα των διεθνών ζωοφιλικών Οργανώσεων των οποίων η Φιλοζωική Εταιρεία είναι μέλος, να πραγματοποιεί εκστρατείες υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και να συμβάλλει σε αυτές με παντός είδους δραστηριότητες.
 4. Να μεταφέρει με τα ασθενοφόρα της για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις της αδέσποτα ζώα δήμων με τους οποίους συνεργάζεται. Επίσης να περιθάλπει αδέσποτα ζώα που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο και τα οποία τα μέλη της ή οποιοσδήποτε πολίτης έναντι μικρού κόστους προσκομίζει στις εγκαταστάσεις της.
 5. Να εκπονεί και να εκτελεί προγράμματα ελέγχου γεννήσεων (στείρωση) και υγείας (εξετάσεις, εμβολιασμοί κλπ) αδέσποτων σκύλων καθώς και ελέγχου συμπεριφοράς επιθετικών σκύλων προς ανθρώπους ή άλλα ζώα.
 6. Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία προωθεί με όλες τις δυνάμεις της την υιοθεσία αδέσποτων ζώων. Σώζοντας ένα αδέσποτο, σώζεις μια ζωή.

Τι δεν μπορεί:

 1. Να περισυλλέγει αδέσποτα ζώα αν ο δήμος στον οποίο βρίσκονται δεν έχει συνάψει συνεργασία μαζί της (σύμφωνα με τον Ν. 3170/2003)
 2. Να ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα των απελπισμένων ζωόφιλων πολιτών για βοήθεια πάσης φύσεως σε αδέσποτα ζώα, εφόσον ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΠΙΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
 3. Να λειτουργεί εκτός κανονικού ωραρίου (διανυκτέρευση& Κυριακές) επειδή το κόστος τέτοιων υπηρεσιών είναι υψηλότατο και δεν καλύπτεται από καμία κρατική επιδότηση. Η μόνη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι η καταφυγή σε διανυκτερεύοντα - εφημερεύοντα κτηνιατρικά κέντρα.
 4. Να βρίσκει οικογένειες για όλα τα αδέσποτα που περνούν από τους χώρους της. Γι' αυτό δυστυχώς και αναγκαστικά τα περισσότερα επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον στους δήμους και στις γειτονιές από τις οποίες παρελήφθησαν με τις γνωστές σε όλους μας αγωνίες για την τύχη τους. Με τη δική σας ουσιώδη συμβολή μπορεί ένα αδέσποτο να βρει οικογένεια και να μην ξαναβρεθεί στο δρόμο.
 5. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΩΝ. Εξάλλου, η κακοποίηση ζώων αντιμετωπίζεται πλέον από τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Μπορεί όμως η Φιλοζωική να παρέμβει ενεργά σε αδιαμφισβήτητες περιπτώσεις κακοποίησης ζώων. Γι' αυτό γίνε εθελοντής, βοήθησε κι εσύ να σωθούν ζωές.