Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Οργανωμένη Δράση

Οργανωμένη Δράση

Η ΕΦΕ από το 1975 οργάνωσε τη δράση της σύμφωνα με τα δεδομένα διεθνώς αναγνωρισμένων για το έργο τους Οργανισμών Προστασίας των Ζώων. Έγινε μέλος τους και συνεργάστηκε από την αρχή έως σήμερα σε οργανωμένες δραστηριότητες και εκστρατείες για το καλύτερο που μπορεί να γίνει για τα ζώα της χώρας μας, ιδίως των αδέσποτων που αποτελούν αριθμητικά και πρακτικά το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Τα αποτελέσματα εδώ και 36 χρόνια είναι ορατά. Μέρα με τη μέρα και χρόνο με το χρόνο τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν. Να βελτιώνονται. Να τροποποιούνται. Τόσο ως προς τα ίδια τα ζώα, όσο και ως προς τη νοοτροπία των ανθρώπων.

Η Φιλοζωική Εταιρεία έβαλε σαν πρώτο της στόχο τη συσπείρωση των πολιτών σε αυτόν το δύσκολο αγώνα. Πριν και πάνω απ' όλα έπρεπε να έχει αυξημένο ανθρώπινο δυναμικό, και αυτό το κατάφερε. Ο αριθμός των μελών, εθελοντών και όσων εμπιστεύτηκαν τη Φιλοζωική για το έργο της άρχισε να μεγαλώνει. Και έτσι άρχισε να αποκτά άλλη δύναμη και να δίνει ένα δυναμικό «παρών» σε προβλήματα που ελάχιστοι τότε μπορούσαν να δώσουν λύση.

Με το πέρασμα των ετών η Φιλοζωική Εταιρεία απέκτησε κύρος. Θεσμοθέτησε το ρόλο της και κατατάχθηκε στην κορωνίδα των ελληνικών σωματείων για τον έλεγχο της υγείας και των γεννήσεων αδέσποτων ζώων, ενώ διεύρυνε τους χώρους λειτουργίας της, απέκτησε υλικοτεχνική υποδομή, πολυδύναμο εργατικό δυναμικό και αφοσιωμένα μέλη-εθελοντές.

Σήμερα λόγω αυτής της οργανωμένης δράσηςτης, ασκεί πιέσεις προς το κράτος και είναι υπολογίσιμη δύναμη.Συνεργάζεται με κρατικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα με 40 έως σήμερα δήμους και έχει αναγνωριστεί για την αποτελεσματικότητα αυτής συνεργασίας.

Ταυτόχρονα και σε αυτές τις σημερινές πολύ δύσκολες οικονομικά εποχές, η Φιλοζωική έχει τη δυνατότητα, εκτός από το σοβαρότατο έργο που παρέχει, να δίνει τις οικονομικότερες λύσεις για την παροχή υπηρεσιών της προς τα ζώα και κατ' επέκταση προς τους πολίτες που είτε τα προσκομίζουν, είτε ανήκουν σε δήμους που έχουν αναλάβει προγράμματα βοήθειας προς τα αδέσποτα, προσφέροντας το καλύτερο δυνατό με το χαμηλότερο συγκριτικά κόστος.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνεις μέρος αυτής της οργανωμένης προσπάθειας. Απλά να μας εμπιστευτείς, να επικοινωνήσουμεκαι να μιλήσουμε για το πώς θα είσαι ένας ακόμα σε αυτή τη μεγάλη και ωραία προσπάθεια για το καλό και το καλύτερο στη δύσκολη και ταλαιπωρημένη ζωή των αδέσποτων.