Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Τρόποι βοήθειας προς αδέσποτα ζώα

Τρόποι βοήθειας προς αδέσποτα ζώα

Η Φιλοζωική εφαρμόζει διάφορους τρόπους βοήθειας προς τα ζώα που τη χρειάζονται.

Δήμοι

Η Φιλοζωική εφαρμόζει προγράμματα προστασίας αδέσποτων σκύλων σε συνεργασία με δήμους και κοινότητες της Αττικής. Στα πλαίσια των προγραμμάτων αυτών περισυλλέγει, στειρώνει, εμβολιάζει, θεραπεύει και επανατοποθετεί τα αδέσποτα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Επίσης επεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά όπου υπάρχει έκτακτη ανάγκη, με χρήση δικών της μεταφορικών μέσων, διασώζοντας τραυματισμένα, κακοποιημένα και άρρωστα ζώα. Η Φιλοζωική αδυνατεί να παραλάβει αδέσποτα από δήμους με τους οποίους δεν είναι συμβεβλημένη, καθώς δεν της επιτρέπεται τέτοια παρέμβαση από το νόμο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου της.

Ασθενοφόρα αδέσποτων - Σύγχρονη υποδομή

Η δυνατότητα της Φιλοζωικής να διαθέτει δύο ασθενοφόρα πλήρως εξοπλισμένα και έμπειρους οδηγούς-νοσηλευτές για αδέσποτα ζώα που μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της για αποκατάσταση, νοσηλεία, θεραπεία κ.λπ. την καθιστούν ικανή και φερέγγυα Οργάνωση για λύσεις που συνήθως άλλα σωματεία αδυνατούν να παρέχουν.

Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι είναι από τα ελάχιστα στη χώρα μας σωματεία με τέτοια υποδομή και εγκαταστάσεις την καθιστούν ικανή να χαρακτηρίζεται δικαίως ως το «ΕΚΑΒ»- Πρώτων Βοηθειών των αδέσποτων. Βεβαίως, όλη αυτή η προσφορά εκτός των άλλων γίνεται χωρίς κρατικές ή άλλες επιχορηγήσεις. Μόνον από την ατομική πρωτοβουλία και συνεισφορά των μελών και υποστηρικτών της.

Εκστρατείες ενάντια στην κακοποίηση

Σημαντικές εκστρατείες για βελτιώσεις στις συνθήκες διαβίωσης των ζώων έγιναν και γίνονται όταν κριθεί απαραίτητη η συμβολή μας. Μέχρι σήμερα έχουμε εκπονήσει δυναμικές εκστρατείες εναντίον της χρήσης ζώων σε τσίρκο, κατά της γούνας, εναντίον των άσχημων συνθηκών διαβίωσης κατοικίδιων και άλλων ειδών σε petshops, για τα μεταφερόμενα παραγωγικά ζώα και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προστασίας τους κατά την μεταφορά τους, για τις κυνομαχίες, για τα ελληνικά σφαγεία, για τα απειλούμενα είδη, τα σπάνια πουλιά που εισάγονται παράνομα, το παράνομο εμπόριο ζώων, για τις φόλες κ.λπ. Επιπλέον, κάναμε δυναμική εκστρατεία για τα αδέσποτα ζώα πριν από την Ολυμπιάδα με συγκέντρωση υπογραφών που καταθέσαμε σε κάθε αρμόδια υπηρεσία για την προστασία τους πριν και κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.