Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Βοήθεια σε ζώα τον Οκτώβριο

Βοήθεια σε ζώα τον Οκτώβριο

Tί κάναμε τον Οκτώβριο με σοβαρά περιστατικά βοήθειας σε αδέσποτα.


1.Σώθηκε το χτυπημένο βαριά από αυτοκίνητο γατάκι από το Μοσχάτο.Σώθηκε αδέσποτο από την Μάνδρα Αττικής δαγκωμένο άσχημα στα γεννητικά του όργανα και τραυματισμένο από αυτοκίνητο στον πανικό του να ξεφύγει. Εγινε το πρώτο χειρουργείο, νοσηλεύεται στις εγκαταστάσεις μας στο Κορωπί και θα γίνει ακόμα μία ορθοπεδική επέμβαση.

2.Κουταβάκι αδέσποτο στο Μαραθώνα, βαριά τραυματισμένο από μεγαλόσωμο άγριο σκύλο στη σπονδυλική στήλη, μεταφέρθηκε κατεπειγόντως μετά από κλήση της υπεύθυνης για τα αδέσποτα του δήμου κας Βοσνάκη, στο κέντρο του Σωματείου στο Κορωπί. Εγιναν απεγνωσμένες προσπάθειες σωτηρίας του, ξεψύχησε σε μία ώρα μετά την άφιξή του. Καλό σου ταξίδι καημένο.

3.Ραφαέλ: ο σκύλος πετσί και κόκκαλο που βρέθηκε έξω από το κτήμα της Φιλοζωικής στο Κορωπί και το ανέλαβε το μέλος μας Μ.Σ. μαζί μας να σωθεί.

Σας ενημερώσαμε για το περιστατικό από την ιστοσελίδα μας, χειρουργήθηκε, έγιναν αναλυτικές εξετάσεις, πάσχει από καρκίνο του προστάτη, νοσηλεύεται ακόμα σε εμάς, η περίπτωσή του όμως είναι μη αναστρέψιμη. Ελπίζουμε. Η φωτογραφία στην αφίσα μας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι δική του και η Ημέρα του αφιερώθηκε από όλους μας.

4.Σκύλος αδέσποτος από το κέντρο της Αθήνας μεταφέρθηκε επειγόντως από το μέλος μας Μ.Π. με το δικό της αυτοκίνητο. Εγινε αναγκαστικά ακρωτηριασμός, νοσηλεύτηκε και θεραπεύτηκε, υιοθετήθηκε από την εξαιρετική κυρία που μας το έφερε.

5.Αδέσποτη γάτα κατάπιε αγκίστρι και κινδύνεψε να πεθάνει. Προσκομίστηκε από τα Σπάτα από μέλος μας, υπεβλήθη σε χειρουργείο, νοσηλεύεται, σώθηκε.

6.Αδέσποτος σκυλάκος είχε δυστυχώς την ίδια ατυχία στο Λαύριο. Κατάπιε αγκίστρι αλλά χάρις στον κ. Μητσέα που το φροντίζει στη γειτονιά και το μετέφερε άμεσα στη Φιλοζωική Εταιρεία στο Κορωπί, σώθηκε. Χειρουργήθηκε, αφαιρέθηκε το αγκίστρι, νοσηλεύτηκε λίγες μέρες και τώρα γύρισε στη γειτονιά και στην αγάπη των φιλόζωων εκεί.

7.Αδέσποτος σκύλος βρέθηκε δηλητηριασμένος μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό από τον κ. Ραπτόπουλο. Από τη φόλα τυφλώθηκε και δεν άκουγε. Μετά τις πρώτες βοήθειες αντιμετώπισης της φόλας, υπεβλήθη σε αγωγή και εντατική θεραπεία με αποτέλεσμα να ξαναδεί και να ξανακούσει. Πραγματικά αυτό το περιστατικό μοιάζει με θαύμα. Ο κ. Ραπτόπουλος το πήρε κοντά του και ήταν ενθουσιασμένος από τη σωτηρία του.

8.ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ 17 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ αυτό το μήνα!!

9.ΣΤΕΙΡΩΘΗΚΑΝ 57 ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ, ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.

10.ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΑ «ΕΠΑΙΞΕ» ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΕ 13 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ.

11.Καθημερινές απλές περιπτώσεις βοήθειας σε ζώα, τα παραλείπουμε κι ας είναι δεκάδες.

12.Ο φίλος και εθελοντής μας Σπύρος Μπούκουρας έκανε μία εξαιρετική εκδήλωση για Σχολείο της Ν. Χαλκηδόνας όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη λεπτομερώς.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ, ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ, ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ.