Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Το Νταχάου της Ανατολικής Αττικής

  • Το Νταχάου της Ανατολικής Αττικής

Δύο μαύρες σακούλες με πτώματα κυνηγετικών σκυλιών, «υποδέχονται» κατ' αρχάς τον θαρραλέο που θα επιχειρήσει να «επισκεφθεί» το Νταχάου της Αν. Αττικής στον Αγ. Στέφανο Αττικής, που βρίσκεται πέραν της οδού Τραπεζούντος μετά το νεκροταφείο της περιοχής.


Το κολαστήριο των ζώων λειτουργεί εδώ και καιρό και είναι γνωστό στους κυνηγούς τους οποίους εφοδιάζει με κυνηγόσκυλα που ζουν σε άθλιες και τραγικές συνθήκες. Αυτοσχέδια κλουβιά στα οποία οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες. Σκυλιά δεμένα πρόχειρα με σκοινιά (!) που έχουν καταντήσει φοβικά. Υποσιτισμένα, βρώμικα, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες ευζωίας, ζευγαρώνουν συνεχώς για να παράγουν εισόδημα για τους άθλιους που τα διαχειρίζονται. !!


Ζώα που ζούν σε χειρότερες συνθήκες από οποιοδήποτε αδέσποτο, σε κατάσταση τρόμου αλλά και επιρρεπή σε κανιβαλισμό λόγω πείνας, συνθέτουν το πάζλ του ανήκουστου εγκλήματος που διαπράττεται καθημερινά στο εν λόγω κολαστήριο - «εκτροφείο».
Περιττό να σημειώσουμε την ανάγκη άμεσης επέμβασης του Εισαγγελέα και την ανάμειξη των αστυνομικών και άλλων αρμόδιων κρατικών αρχών στην υπόθεση.


Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία θα καταθέσει άμεσα πλήρη φάκελο με όσα στοιχεία διαθέτει στην Εισαγγελία ενώ ταυτόχρονα ανοίγει τις σελίδες του site της (www.filozoiki.gr) στον αγώνα για να σταματήσει αυτό το αίσχος που προσβάλει τον σύγχρονο πολιτισμό στη χώρα μας.


Καλούμε τους φιλόζωους καλής πίστης, να μη διστάζουν επωνύμως να καταγγέλουν κάθε παρόμοιο περιστατικό που πέφτει στην αντίληψή τους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο. Ο στόχος είναι να εξαλειφθούν αυτά τα αίσχη.
Με την κοινωνία να βρίσκεται σε κορύφωση κρίσης, οικονομικής αλλά και ηθικής, τα φαινόμενα «άσκησης» τέτοιων δήθεν επαγγελμάτων, αρχίζουν και πολλαπλασιάζονται προσφέροντας εισόδημα στους αχρείους που παριστάνουν τους επαγγελματίες χωρίς να τηρούν κανένα κανόνα και χωρίς να υπόκεινται σε έλεγχο.