Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Τέλος στην αιχμαλωσία ζώων λέει η Κόστα Ρίκα

Τέλος στην αιχμαλωσία ζώων λέει η Κόστα Ρίκα
Τέρμα στην αιχμαλωσία των ζώων, που φιλοξενούνται στους δημόσιους ζωολογικούς κήπους, σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού περιβάλλοντος Ρενέ Κάστρο. Ο υπουργός εμπνεύστηκε την ιδέα αυτή από τον παπαγάλο της γιαγιάς του όπως δήλωσε στην εφημερίδα La Nacion.

«Μια μέρα μεταφέραμε τον παπαγάλο στην αυλή. Έτυχε τότε να περνούν άγριοι παπαγάλοι και ο δικός μας παπαγάλος πέταξε μαζί τους. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση επειδή νόμιζα ότι τον φροντίζαμε πολύ καλά. Του προσφέραμε τροφή και στοργή, όλα όσα νομίζαμε ότι χρειάζεται. Όταν όμως του δόθηκε η ευκαιρία, προτίμησε να φύγει», ανέφερε ο υπουργός, τονίζοντας πως το νέο τους μότο είναι «Τέρμα στα κλουβιά».

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Independent ο ζωολογικός κήπος Σιμόν Μπολίβαρ, που βρίσκεται στη πρωτεύουσα Σαν Χοσέ και το Κέντρο Προστασίας Σάντα Άννα, που βρίσκεται δυτικά της πόλης, πρόκειται να μετατραπούν σε βοτανικό κήπο και πάρκο αντίστοιχα.

Οι δύο αυτοί κήποι φιλοξενούν περίπου 400 ζώα από 60 είδη, ενώ στην Κόστα Ρίκα εκτιμάται ότι μπορεί να παρατηρηθεί το 5% της παγκόσμιας βιοποικιλότητας.

Στην απόφαση αυτή υπήρξαν αντιδράσεις, όπως από το ζωολογικό κήπο Fundazoo, η διοίκηση του οποίου τόνισε ότι τα ζώα χρειάζονται ειδικό κτηνίατρο και διατροφολόγο.

πηγή:tvxs.gr