Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Κίνα:έθαψαν ζωντανά κουτάβια

Κίνα:έθαψαν ζωντανά κουτάβια

Πάνω από 100 αδέσποτα σκυλιά, ως επί το πλείστον κουτάβια, θάφτηκαν ζωντανά σε μαζικό τάφο στα σύνορα της Κίνας με την Μογγολία, σύμφωνα με οργάνωση για την προστασία των ζώων στην Κίνα.

Το βάθος του τάφου ήταν 20 μέτρα, κάτι που χρειάστηκε τη βοήθεια μηχανήματος, ενώ σύμφωνα με ακτιβιστές, κυβερνητικοί αξιωματούχοι βρίσκονται πίσω από το απάνθρωπο συμβάν.

Τα σκυλιά μόλις πετάχτηκαν στον τάφο, καλύφθηκαν με χώμα έτσι ώστε να πεθάνουν από ασφυξία. Μόλις ένα κουτάβι και τρία ενήλικα σκυλιά διασώθηκαν.

Η οργάνωση Yinchuan Dawn Pets Home ερεύνησε το θέμα όταν μία γυναίκα που έψαχνε το σκύλο της στη χωματερή Alxa League, στα σύνορα Κίνας με τη Μογγολία, ανέφερε ότι βρήκε εγκλωβισμένα σκυλιά, την περασμένη Τετάρτη.

Οι Κινέζοι χρήστες του διαδικτύου εξέφρασαν την οργή τους όταν δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες.

Όταν η φιλανθρωπική οργάνωση έφτασε στο λάκκο, βρήκε ότι ήταν σκεπασμένος. Η 28χρονη ακτιβίστρια για τα διακαιώματα των ζώων είπε: «Είχαμε μια κλήση από ένα μέλος του κοινού ότι υπήρχαν μερικά σκυλιά σε μια τρύπα, αλλά όταν πήγαμε εκεί την επόμενη μέρα είχαν καλυφθεί όλα. Μπορούσαμε να ακούσουμε ακόμα κάποιους ήχους από τα σκυλιά, όταν αρχίσαμε να σκάβουμε κάτω».

Ένας άλλος ακτιβιστής σημείωσε: «Είχαμε προσλάβει έναν εκσκαφέα και βρήκαμε στον τόπο όπου τα σκυλιά θάβονταν έξι νεκρά σκυλιά που είχαν τραυματιστεί από έναν εκσκαφέα πριν πάμε εμείς». Συνέχισε λέγοντας: «Αυτά τα σκυλιά είχαν όλα χώμα στο στόμα και τη μύτη τους, το οποίο σημαίνει ότι πριν φτάσουμε στο σημείο, τα σκυλιά είχαν μεταφερθεί σε ένα μυστικό μέρος από τους ντόπιους του Chengguan».

Αξιωματούχοι από το Chengguan διέψευσαν τις κατηγορίες και ανέφεραν ότι διενεργούνται έρευνες.

πηγή: imerisia.gr