Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Η άφιξη των αδεσπoτων της Κορίνθου

  • Η άφιξη των αδεσπoτων της Κορίνθου

Η επιχείρηση της μεταφοράς των 3 αδέσποτων ζώων από την παραλία των λουτρών της Ωραίας Ελένης στο φιλοζωικό μας κέντρο, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία μετά από την άμεση κινητοποίηση της διοίκησης της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας και του εξειδικευμένου προσωπικού περισυλλογής του κέντρου μας!

Τα αδεσποτάκια ήρθαν με το ασθενοφόρο της Ε.Φ.Ε. στο Κορωπί και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό ήταν έτοιμο για την υποδοχή τους και τις πρώτες φροντίδες!

Ο Τόμυ (νονά του η γιατρός μας Κα Κωσταντουδάκη), ο νεαρός γκριφονάκος, ήταν τραυματισμένος μετά από επίθεση ενήλικου σκύλου στην παραλία όπου είχε βρει καταφύγιο, η μαμά Μιλού έγκυος και ο Μπαλίνο, ο γλυκός της κούταβος, φανερά καταβεβλημένος...

Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν με το που έφτασε το ασθενοφόρο μας… Ένα πρώτο χάδι για να απαλύνουμε το άγχος τους, πρώτη εκτίμηση της κλινικής τους εικόνας, αιμοληψία για εξετάσεις….

Κατόπιν τα 3 ζωάκια μεταφέρθηκαν στο ιατρείο μας για περαιτέρω κλινικές εξετάσεις, εσω και εξω αποπαρασιτώσεις (τα τσιμπούρια πάνω τους ήταν αμέτρητα…) και περιποίηση των τραυμάτων τους.

Οι πρώτες αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν δυστυχώς ερλιχίωση και στα 3 ζώα… Καθορίστηκε άμεσα το θεραπευτικό σχήμα που θα ακολουθήσουμε, καθώς και η περεταίρω κτηνιατρική φροντίδα, έτσι ώστε να αναρρώσουν σύντομα, να στειρωθούν και να τους βρούμε οικογένειες που θα τους προσφέρουν την αγάπη που στερήθηκαν στους δρόμους.

Η Μαλού, ο Μπαλίνο και ο Τόμυ σας ευχαριστούν για την στήριξη που παρέχετε στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία για να μπορούμε να βοηθούμε τα βασανισμένα αδεσποτάκια των δρόμων. Χωρίς την πολύτιμη βοήθεια σας, το έργο μας δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη μας, σε όσους μας στηρίζουν με την συνεισφορά τους, σε όλους εσάς που ανταποκρίνεστε με θέρμη σε κάθε έκκληση μας για φάρμακα, υλικά και αντικείμενα για το bazaar μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε μια ευκαιρία ζωής στα ανυπεράσπιστα ζώα που ζουν εκεί έξω, στα αδεσποτάκια που μας χρειάζονται...