Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Μαζικές δηλητηριάσεις ζώων στη Φλώρινα

Μαζικές δηλητηριάσεις ζώων στη Φλώρινα

Αποδεικνύεται δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ότι η περιοχή του Σκλήθρου Φλώρινας αποτελεί περιοχή υψηλής επικινδυνότητας για τα δηλητηριασμένα δολώματα.

Από το περασμένο Σάββατο μέχρι και τις τελευταίες μέρες έχουν δηλητηριαστεί 13 σκυλιά, όλα εντός ή σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό, τα περισσότερα από τα οποία ήταν σκύλοι φύλαξης κοπαδιών.

Η Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που μετέβη στην περιοχή έκανε έρευνα στην περιφερειακή ζώνη του χωριού, όπου εντόπισε ένα δηλητηριασμένο ζώο. Σημειώνεται ότι είναι η 3η φορά που η Ομάδα Ανίχνευσης μεταβαίνει στην περιοχή και είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα από τις αρμόδιες Αρχές για να αντιμετωπιστεί το πολύ αυτό σοβαρό πρόβλημα που πλήττει τη ζωή της υπαίθρου.

Η ΑΝΟΧΗ είναι ΕΝΟΧΗ. Η διαφύλαξη της άγριας πανίδας και της ζωής της υπαίθρου είναι στο χέρι όλων μας! Αν μάθετε για φόλες ή δηλητηριασμένα ζώα στην ύπαιθρο καλέστε άμεσα την τοπική Δασική Υπηρεσία: Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας 1591.

* Η δράση της Ομάδας Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ στη Δυτική Μακεδονία χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

πηγή: