Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ
Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Νίκησε η ζωή στην Καταλονία

Νίκησε η ζωή στην Καταλονία

Νίκησε η ζωή στην Καταλονία

Με τη μεγαλύτερη αρένα Μonumental να πουλά μόνο τα μισά εισιτήρια, τα τελευταία χρόνια το έθιμο των ταυρομαχιών στη Καταλονία είχε ήδη αρχίσει να φθίνει. Τη χαριστική βολή έδωσε το ψήφισμα με 200.000 υπογραφές Καταλανών πολιτών που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο της Καταλονίας με ψήφους 68 υπέρ, 55 κατά και 8 αποχές.

Το ψήφισμα που ενέκρινε το Κοινοβούλιο ορίζει ότι οι Καταλανοί αποφάσισαν από την 1/1/12 την πλήρη κατάργηση των ταυρομαχιών στην αυτόνομη περιοχή της Καταλονίας, η οποία έχει πληθυσμό 7.000.000 κατοίκους με πρωτεύουσα τη Βαρκελώνη.

Οι Καταλανοί αποφάσισαν την κατάργηση της βάρβαρης δολοφονίας των ταύρων, αλλά τα Κανάρια νησιά είναι η πρώτη από τις 17 αυτόνομες περιοχές της Ισπανίας που έχει προχωρήσει στο μέτρο αυτό ήδη από το 1991.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι οι Καταλανοί αριθμούν μεν 7.000.000, αλλά παράγουν το 25% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της Ισπανίας των 47.000.000 κατοίκων.

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, μαζί με όλες τις ευρωπαϊκές φιλοζωικές οργανώσεις, θα αγωνιστεί προκειμένου το βάρβαρο αυτό «έθιμο» να καταργηθεί σε όλη την Ευρώπη αλλά και πέραν του Ατλαντικού.