Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Οι άνθρωποι της Φιλοζωικής

Άντζελα Μπούτα

Άντζελα Μπούτα - Βοηθός Κτηνιάτρου στο Φιλοζωικό - Κτηνιατρικό Κέντρο στο Κορωπί

Γεννήθηκε στη Σουτσάβα της Ρουμανίας, είναι μητέρα ενός παιδιού και ονειρευόταν πάντα να γίνει κτηνίατρος. Η ενασχόλησή της με τα ζώα στη χώρα της και στην Ελλάδα που ζει οικογενειακά 15 χρόνια τώρα την οδήγησαν να ζητήσει να εκπαιδευτεί ως εθελόντρια στη Φιλοζωική Εταιρεία από παλαιότερες βοηθούς κτηνιάτρους.

Τα κατάφερε τόσο καλά που διορίστηκε το 2006 βοηθός κτηνιάτρου με πλήρη απασχόληση, αφού εκπαιδεύτηκε παράλληλα από βρετανούς ειδικούς στη νοσηλευτική ζώων σε ειδικά σεμινάρια για το προσωπικό της Φιλοζωικής και απέσπασε (2007) πιστοποιητικό επάρκειας για τον χειρισμό και τη νοσηλευτική των ζώων σε καταφύγια και κτηνιατρικά κέντρα.

Απασχολήθηκε και απέκτησε εμπειρία σε όλο το εύρος λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών του Κτηνιατρικού Κέντρου της Φιλοζωικής στο Κορωπί (χειρουργεία, ορθοπεδικές επεμβάσεις, ακτινολογικό, τμήμα αιμοληψίας, πρώτων βοηθειών, σίτισης, φαρμακοθεραπείας, υγιεινής, φροντίδας δέρματος και τριχώματος, φαρμακαποθήκης κ.λπ.) και αποτελεί σήμερα από τις πρώτες και βασικές βοηθούς κτηνιάτρων με εξαιρετική τεχνική, επάρκεια και εμπειρία. Ταυτόχρονα ανήκει στις εκπαιδεύτριες νοσηλεύτριες για εθελοντές και μικρότερης εμπειρίας βοηθούς και βασικό στέλεχος του προσωπικού μας στη ζωοκομία.

Έχει υιοθετήσει τη γατούλα της Τερέζα από το Καταφύγιο της Φιλοζωικής στο Κορωπί που συμβιώνουν ευτυχισμένες.