Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Οι άνθρωποι της Φιλοζωικής

Σέργιος Σταυράκης

Σέργιος Σταυράκης - Χειριστής Μέσων Μεταφοράς και Περισυλλογής Ζώων

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Μηχανολόγος Αυτοκίνητων. Εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες ως μηχανολόγος ενώ η αγάπη του για τα ζώα τον οδήγησε στην ομάδα εθελοντών της Φιλοζωικής Εταιρείας.

Από το 2002 εργάζεται σε πλήρη απασχόληση στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία αφού πριν εκπαιδεύτηκε σε διάφορα τμήματα (κτηνιατρικό, φροντίδα ζώων στο Καταφύγιο, γραμματειακή υποστήριξη, ασθενοφόρα, διασώσεις και απεγκλωβισμούς ζώων, περισυλλογή τραυματισμένων και επιθετικών, βοηθός κτηνιάτρου κλπ).

Παρακολούθησε εκπαιδευτικά σεμινάρια για σωστό χειρισμό μέσων και περισυλλογής αδέσποτων από βρετανούς εκπαιδευτές (RSPCA) και απέσπασε πιστοποιητικό επάρκειας (2007). Στη συνέχεια ζητήθηκε από το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και την Αττική Οδό να εκπαιδεύσει ο ίδιος υπαλλήλους τους στα πλαίσια προγραμμάτων βοήθειας που εφαρμόζουν οι Οργανισμοί αυτοί για τα αδέσποτα σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία.

Η μεγάλη εξοικείωση και αγάπη του για τα ζώα τον καθιστούν βασικό στέλεχος του προσωπικού του Σωματείου και ειδικά του «ΕΚΑΒ» αδέσποτων που διαθέτει η Φιλοζωική καθιστώντας ξεχωριστό τον ρόλο των τραυματιοφορέων, επιθεωρητών και χρηστών των μέσων μεταφοράς και περισυλλογής τους.

Συμβιώνει με δύο πανέμορφα σκυλάκια και μία γάτα όλα σωσμένα απο διάφορες αιτίες στη Φιλοζωική, βοηθά στον ελεύθερο χρόνο του τα αδέσποτα ζώα στο Περισσό, στην Ηπειρο και στο Δήλεσι ενώ έχει σπουδάσει και διοργανώσει έκθεση φωτογραφίας και ασχολείται με την ιστιοπλοϊα, το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

Συμμετείχε στην έρευνα δρόμου για το ντοκυμαντέρ «Αγουρα Στάχυα» με θέμα τα παιδιά των φαναριών και την παράνομη παιδική εργασία.