Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κωστής Ζώης

Κωστής Ζώης - Πρόεδρος

Γεννήθηκε στη Γαβαλού Μεσολογγίου. Τελείωσε την Ανωτέρα Βιομηχανική Σχολή, αλλά σύντομα στράφηκε στον κινηματογράφο.

Δημιούργησε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και πολλά ντοκιμαντέρ, με θέματα οικολογικά και κοινωνικά.

Συγκεκριμένα: Ταινίες μικρού μήκους, το ΑΛΟΓΟ, ο ΔΡΑΠΕΤΗΣ, ταινίες μεγάλου μήκους, οι ΣΙΛΟΥΕΤΕΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ, την τηλεοπτική σειρά ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ σε κείμενα Κ. Μουρσελά, τους ΑΖΗΤΗΤΟΥΣ το 1982, ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ για τους ψυχοπαθείς της Λέρου και των άλλων δημόσιων ψυχιατρείων που συγκλόνισε την κοινή γνώμη και ήταν η αφορμή να αλλάξει στάση η πολιτεία απέναντι στην αθλιότητα των ψυχιατρικών μονάδων.

Το 1994 δημιουργεί το ΒΛΕΜΜΑ, μια σειρά 52 ντοκιμαντέρ για τα ζώα όλης της Ελλάδος με κεντρικό θέμα τη συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντί τους. Μετά την προβολή από την τηλεόραση της ΕΡΤ, η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία τον εξέλεξε ως πρόεδρό της και από το 1994 είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ απέσπασε βραβεία σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού αλλά και στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και είναι επίτιμο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Η ζωή του με τις γάτες απεδείχθη πολλαπλώς ωφέλιμη. Σιωπηρές με έντονη προσωπικότητα, σεβαστικές όταν εκείνος κάνει τα δικά του και οι μόνες που κοιμούνται και ξυπνούν μαζί του χωρίς μουρμούρες και παράπονα.